Reseptit

Lohipaistokset

Teksti:
Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

10

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 kevätsipulia
  • 1 ruukku basilikaa tai 1 nippu tilliä
  • 150 g graavi- tai kylmäsavulohta
  • vihreitä parsannuppuja (säilyke- tai pakasteparsaa tai kiehautettua tuoretta parsaa)
  • 150 g pakastepinaattia
  • 3 munaa
  • 2 ½ dl maustettua ruokakermaa (kolme juustoa)
  • 500 g (5 kpl) voitaikinalevyjä

Valmistusohje

Pienet lohipaistokset valmistetaan graavi- tai kylmäsavulohesta ja joko tuoreesta parsasta, säilykeparsasta tai pakastetusta parsasta. Pinaatti antaa lisämakua.

Hienonna kevätsipulit ja basilika tai tilli. Paloittele graavi- tai kylmäsavulohi. Leikkaa valutettu säilykeparsa pieniksi paloiksi tai kiehauta ja paloittele pakastettu tai tuore parsa. Sulata pakastepinaatti.

Sekoita kevätsipulit, basilika tai tilli, pakastepinaatti, munat ja ruokakerma keskenään.

Leikkaa sulaneet voitaikinalevyt kahtia ja kauli ne jauhotetulla alustalla hieman ohuemmiksi ja suuremmiksi levyiksi. Vuoraa pienet voidellut uunivuoat tai muffinivuoat voitaikinalevyillä. Taikinan kulmat saavat jäädä roikkumaan vuoan reunojen yli. Jaa lohi ja parsat vuokiin. Kaada pinaatti-ruokakermaseos päälle.

Kypsennä paistoksia 175 asteen uuninlämmössä noin 25 minuuttia tai kunnes taikina on kypsynyt ja täyte kokonaan hyytynyt. 

X