Reseptit

Lohipastrami ja tilli-ruohosipulikastike

22.12.2015 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Lohipastrami on yksinkertaisen hyvä juhlapöydän tarjottava.

Ainekset

400 g puhdistettua lohifileetä
2 tl karkeaa merisuolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 tl sokeria
1 rkl seesaminsiemeniä
tilkka oliiviöljyä
200 g vihersalaatteja

Kastike

3 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa ja sokeria
1 dl hienonnettua tilliä ja ruohosipulia

Valmistusohje

1. Ripottele kalan pinnalle merisuolaa, mustapippuria ja ripaus sokeria. Kääri kelmuun ja anna maustua jääkaapissa 2–3 tuntia.

2. Sekoita kastikkeen ainekset, ja anna makujen tasaantua.

3. Sipaise kalan pintaan tilkka öljyä. Paista lohipala pannulla nopeasti kaikilta sivuiltaan. Kääntele lohi seesaminsiemenissä ja mausta vielä mustapippurilla.

4. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa salaatin ja kastikkeen kera.

Katso myös:

Lohipastrami ja tillimajoneesi, Ruoka.fi
Lohipastramileivät, Ruoka.fi
Sitruunamarinoitua lohipastramia, Kotiliesi.fi

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme