Reseptit

Lohipastrami ja tilli-ruohosipulikastike

Lohipastrami on yksinkertaisen hyvä juhlapöydän tarjottava.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g puhdistettua lohifileetä
  • 2 tl karkeaa merisuolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 0,5 tl sokeria
  • 1 rkl seesaminsiemeniä
  • tilkka oliiviöljyä
  • 200 g vihersalaatteja

Kastike

  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • ripaus suolaa ja sokeria
  • 1 dl hienonnettua tilliä ja ruohosipulia

Valmistusohje

1. Ripottele kalan pinnalle merisuolaa, mustapippuria ja ripaus sokeria. Kääri kelmuun ja anna maustua jääkaapissa 2–3 tuntia.

2. Sekoita kastikkeen ainekset, ja anna makujen tasaantua.

3. Sipaise kalan pintaan tilkka öljyä. Paista lohipala pannulla nopeasti kaikilta sivuiltaan. Kääntele lohi seesaminsiemenissä ja mausta vielä mustapippurilla.

4. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa salaatin ja kastikkeen kera.

Katso myös:

Lohipastrami ja tillimajoneesi, Ruoka.fi
Lohipastramileivät, Ruoka.fi
Sitruunamarinoitua lohipastramia, Kotiliesi.fi

X