Lohipastrami ja tilli-ruohosipulikastike
Lohipastrami on yksinkertaisen hyvä juhlapöydän tarjottava.
Ainekset
- 400 g puhdistettua lohifileetä
- 2 tl karkeaa merisuolaa
- 0,5 tl mustapippuria
- 0,5 tl sokeria
- 1 rkl seesaminsiemeniä
- tilkka oliiviöljyä
- 200 g vihersalaatteja
Kastike
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- ripaus suolaa ja sokeria
- 1 dl hienonnettua tilliä ja ruohosipulia
Valmistusohje
1. Ripottele kalan pinnalle merisuolaa, mustapippuria ja ripaus sokeria. Kääri kelmuun ja anna maustua jääkaapissa 2–3 tuntia.
2. Sekoita kastikkeen ainekset, ja anna makujen tasaantua.
3. Sipaise kalan pintaan tilkka öljyä. Paista lohipala pannulla nopeasti kaikilta sivuiltaan. Kääntele lohi seesaminsiemenissä ja mausta vielä mustapippurilla.
4. Leikkaa viipaleiksi ja tarjoa salaatin ja kastikkeen kera.
Katso myös:
Lohipastrami ja tillimajoneesi, Ruoka.fi
Lohipastramileivät, Ruoka.fi
Sitruunamarinoitua lohipastramia, Kotiliesi.fi
Kommentit
Lohipastrami
Kommentit
Lohipastrami
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous