Reseptit

Lohipastrami

Wasabi ja seesaminsiemenet tuovat makua tähän herkulliseen lohipastramiin, joka sopii vaikka juhlien alkupalaksi.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

vähintään vuorokausi

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lohipastrami

  • 600 g lohifileen keskipalaa
  • 1 rkl karkeaa suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/4 tl rouhittua valkopippuria
  • 1 1/2 rkl wasabi-seesamimauste seosta (Santa Maria)
  • 1 1/2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 rkl rouhittua mustapippuria

kastike:

  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 tl dijoninsinappia
  • 1 tl hunajaa
  • 1/4 tl suolaa

Valmistusohje

Lohipastrami tehdään helposti näin:

1. Pane lohi nahkapuoli alaspäin kelmun päälle. Ripottele päälle suola, sokeri ja rouhittua valkopippuria. Kääri kala tiukasti kelmuun ja anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.
2. Pyyhi lohen pinnalta pois suola ja leikkaa filee pitkittäin neljäksi nahattomaksi tangoksi. Sekoita wasabimausteseos, seesaminsiemenet ja pippurirouhe keskenään ja ripottele mausteet lohen päälle. Paahda lohitankoja kuumalla pannulla joka puolelta hetki niin, että vain kalan pinta on kypsä, mutta kala jää sisältä punaiseksi. Kääri jokainen pastramipala erikseen kelmuun ja pane jääkaappiin pariksi tunniksi.
3. Leikkaa lohesta parin sentin viipaleita ja tarjoa lohipastrami hunajalla maustetun sinappikastikkeen kanssa.

Vinkki: Saatat myös jääkellarin lohesta, raikkaasta  lohi-avokadocevichestä tai appelsiini-chilimarinoidusta lohesta.

Katso myös Kotiliesi.fi:n punajuurigraavattu lohi.

X