12.3.2014

Lohipastramia, sitruunakeittoa ja miniyrttejä

Teksti: Aki Wahlman Kuvat: Paloma Communications

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

500 g lohifilettä (noin)
1 dl murskattua mustapippuria (lohi pyöritellään pippurissa)
kuminaa
merisuolaa

Valmistusohje

Lohesta syntyy herkullinen alkupala tällä Aki Wahlmanin reseptillä.

Valmista lohipastrami näin:

Varaa noin 80 g lohifilettä henkeä kohti. Poista lohesta kaikki ruodot ja rasvat, jotta saat kauniin punaisen lohipalan. Leikkaa lohesta pitkät tangot, jonka halkaisija on noin 3–4 cm. Mausta suolalla. Anna maustua noin 1,5–2 tuntia.

Kuivaa pinta ja ruskista lohi kuumalla pannulla ja kääri lohi tiukkaan kelmupakettiin. Jäähdytä nopeasti.

Poista kelmu ja pyörittele lohi kauttaaltaan pippuriseoksessa. Leikkaa haluamasi kokoisia paloja ja tarjoile Abban AteriaValmis Sitruunakastikkeen kanssa. Koristele miniyrtteillä.
 

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *