Reseptit

Lohipihvit ja avokadotahna

Lihipihvit maustetaan limetillä ja inkiväärillä. Helppo kastike syntyy muhennetusta avokadosta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Sampo Korhonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 400 g nahatonta lohifileetä
  • 3 rkl korppujauhoja
  • 1 kananmuna
  • 2 rkl limettimehua
  • 1 limetin raastettu kuori
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 3 rkl silputtua korianteria tai tilliä
  • 1/2 tl suolaa
  • 1/4 tl pippuria
  • 1 rkl öljyä

Avokadotahna:

  • 2 avokadoa
  • 1 punasipuli
  • 1 chili
  • 1 limetin mehu
  • 1/2 tl suolaa

Valmistusohje

1. Hakkaa lohi veitsellä hienoksi silpuksi. Sekoita korppujauhot rikottuun munaan. Anna turvota hetki. Sekoita munaseos ja lohisilppu. Lisää limettimehu ja -kuoriraaste, inkivääri, korianteri ja mausteet.

2. Muotoile massasta neljä paksua pihviä. Kuumenna 1 rkl öljyä pannulla. Paista pihvejä kohtalaisella lämmöllä 2–3 minuuttia molemmin puolin.

3. Hienonna avokadot haarukalla. Silppua punasipuli ja chili. Lisää silput avokadon joukkoon. Mausta tahna limettimehulla ja suolalla.

X