Reseptit

Lohirisotto

Tämä risotto sopii lounaaksi ja ateriaksi ennen treenejä, sillä siinä on hitaasti imeytyvää hiilihydraattia, joka pitää verensokerin tasaisena pidempään.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 dl täysjyväpikariisiä
  • 6 dl vettä
  • 3 rkl kasvisfondia
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 150 g kylmäsavulohiviipaleita
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • 2 kevätsipulinvartta
  • 2 dl pakaste­- tai tölkkimaissia
  • 200 g raejuustoa

Valmistusohje

1. Mittaa kattilaan täysjyväriisi, vesi ja kasvisfondi. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Kuori ja hienonna valkosipulin­kynsi. Lisää riisin joukkoon sit­ruunan mehu ja kuoriraaste sekä valkosipuli.

2. Kuumenna ja keitä hiljalleen poristen noin 10 minuuttia, kunnes riisi tuntuu kypsältä ja kas­visliemi on imeytynyt riisin jouk­koon.

3. Leikkaa kylmäsavulohiviipaleet suikaleiksi. Hienonna tilli ja ke­vätsipulinvarsi. Sekoita riisin joukkoon maissit, kylmäsavulohi­viipaleet, tilli ja kevätsipuli.

4. Annostele risottoa lautaselle ja nosta risoton päälle raejuustoa.

Ruokaisat risotot teet myös näillä ohjeilla:

hernerisotto

Hernerisotto

monivilja_sienirisotto

Monivilja-kasvisrisotto

sienirisotto

Sienirisotto

Kotiliesi.fi: Savulohi-parsarisotto

X