Lohirisotto
Tämä risotto sopii lounaaksi ja ateriaksi ennen treenejä, sillä siinä on hitaasti imeytyvää hiilihydraattia, joka pitää verensokerin tasaisena pidempään.
Ainekset
- 3 dl täysjyväpikariisiä
- 6 dl vettä
- 3 rkl kasvisfondia
- 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
- 1 valkosipulinkynsi
- 150 g kylmäsavulohiviipaleita
- 1 dl hienonnettua tilliä
- 2 kevätsipulinvartta
- 2 dl pakaste- tai tölkkimaissia
- 200 g raejuustoa
Valmistusohje
1. Mittaa kattilaan täysjyväriisi, vesi ja kasvisfondi. Pese sitruuna, raasta kuori ja purista mehu. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Lisää riisin joukkoon sitruunan mehu ja kuoriraaste sekä valkosipuli.
2. Kuumenna ja keitä hiljalleen poristen noin 10 minuuttia, kunnes riisi tuntuu kypsältä ja kasvisliemi on imeytynyt riisin joukkoon.
3. Leikkaa kylmäsavulohiviipaleet suikaleiksi. Hienonna tilli ja kevätsipulinvarsi. Sekoita riisin joukkoon maissit, kylmäsavulohiviipaleet, tilli ja kevätsipuli.
4. Annostele risottoa lautaselle ja nosta risoton päälle raejuustoa.
Ruokaisat risotot teet myös näillä ohjeilla:
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous