Reseptit 23.11.2015

Lohisalaatti ja juuressipsit

Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Mirva Kakko/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

300 g kylmäsavulohta
1 pussi salaattisekoitusta
5 retiisiä
1 pieni punasipuli
100 g piparjuurituorejuustoa
tilkka kermaa tai maitoa

Juuressipsit

2–3 keltajuurta
noin 4 dl öljyä
sormisuolaa

Piparjuurikastike

1 tl dijoninsinappia
2 rkl sitruunamehua
1 tl fariinisokeria
1/2 dl oliiviöljyä
2 tl raastettua piparjuurta
suolaa, pippuria
silputtua tilliä

Valmistusohje

Runsas juuressipseillä täydennetty lohisalaatti sopii hyvin jouluaterian alkuruoaksi tai jouluiseksi lounaaksi. Kylmäsavulohen sijaan voi salaattiin käyttää myös graavilohta. Tarjoa salaatin kanssa paahdettua saaristolaisleipää tai vaaleaa joululimppua.

1. Tee ensin sipsit. Kuori keltajuuret ja leikkaa ne lehdenohuiksi viipaleiksi. Mandoliini on tähän paras apuväline. Kuumenna öljy pienessä paksupohjaisessa kattilassa. Kypsennä sipsit neljässä erässä paahteisen värisiksi ja rapeiksi. Anna valua talouspaperin päällä.

2. Sekoita salaattikastike. Leikkaa lohiviipaleet suikaleiksi. Viipaloi retiisit ja punasipuli. Sekoita kasvikset keskenään ja kääntele sekaan salaattikastiketta. Pane päälle lohisuikaleet ja sipsit.

3. Notkista juusto kermalla tai maidolla ja lisää juusto nokareina salaatin päälle.

Katso myös:

Lohiceviche ja salaattia, Ruoka.fi

Kylmäsavulohi-kurkkurullat, Ruoka.fi

Savulohisalaatti, Kotiliesi.fi

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi