Reseptit

Lohitahna

Piparjuurella piristetty lohitahna on herkkua uuniperunoiden täytteenä, keitettyjen perunoiden kanssa ja paahdetun ruisleivän päällä. Klassinen cocktailpala syntyy lohitahnalla täytetyistä ruisnapeista.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

3

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lohitahna

  • n. 300 g lämminsavulohta
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 rkl raastettua piparjuurta tai piparjuuritahnaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl tilliä hienonnettuna
  • 1/4 tl musta- tai valkopippuria

Pinnalle

  • (mätiä ja/tai punasipulia))

Valmistusohje

Lohitahna tehdään helposti näin:

1. Poista lohesta nahka ja mahdolliset ruodot. Hienonna kala haarukan avulla syvällä lautasella. 

2. Lisää ranskankerma, piparjuuri, sitruunamehu ja tillisilppu. Mausta lohitahna suolalla ja pippurilla.

Katso myös: Herkullinen savulohitahna

Katso myös Kotiliesi.fi: Lohimousse

X