Reseptit

Lohitortillat

Lohitortillat tekevät kauppansa kesäillan suolaisena palana saunan jälkeen.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 maissi- tai vehnätortillaa
  • 400–500 g tuoretta lohta
  • suolaa, pippuria
  • 2 nippusipulia

kastike:

  • 1 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 tl hunajaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl silputtua tilliä

Valmistusohje

 

1. Leikkaa lohi annospaloiksi. Kuivaa kalan pinta ja sipaise öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua hetki. Grillaa viipaleet kohtalaisella lämmöllä juuri ja juuri kypsiksi. Grillaa myös halkaistuja sipuleita hetki.

2. Sekoita kastike. Lämmitä tortillat nopeasti grillissä. Lisää päälle lohi, raakaa tai marinoitua punasipulia, grillatut nippusipulit ja lusikallinen kastiketta. Silppua päälle tilliä ja kääri tortillat rullaksi.

X