Lohta ja hedelmäistä ohrattoa
Uunilohi saa uutta ilmettä hedelmäisestä ohratosta.
Ainekset
- 800 g lohifileetä
- 1 tl (½–1 tl)suolaa
- rouhittua rosépippuria
Hedelmäinen ohratto:
- 2 dl ohrahelmiä (Torino)
- 6 dl kasvislientä
- 1 salottisipuli
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 dl kuivattuja hedelmiä, (aprikoosia, karpaloita ja rusinoita)
- 3 rkl pinjansiemeniä
- puolikkaan appelsiinin raastettu kuori ja mehu
- 1 tl juustokuminaa
- 1 tl kuivattua rosmariinia
koristeluun:
- puolikas appelsiini
- tuoretta rosmariinia
Valmistusohje
1. Nosta lohifilee uunivuokaan. Mausta pinta suolalla ja rosépippurilla rosépippurilla. Kypsennä 175-asteisessa uunissa puolisen tuntia.
2. Keitä ohrahelmiä kasvisliemessä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia.
3. Kuori ja hienonna salottisipuli. Kuullota sipuli. Saksi joukkoon hedelmiä. Lisää seokseen pinjansiemenet ja mausteet.
4. Valuta ohra ja kaada pannulle sipuliseoksen joukkoon. Sekoita ainekset. Siirrä lohi tarjoiluastiaan. Nosta vadille ohra-hedelmäseosta ja koristele vati appelsiinilla ja tuoreella rosmariinilla.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous