752762-lohta-ja-kasviksia.jpg
Reseptit

Lohta ja kasviksia

Lohta kasviksilla – tämän klassisempaa ruokaa taatusti on. Lohi toimii niin arkiruokailussa kuin juhlapöydänkin täytteenä.
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 palaa lohta tai kirjolohta
  • 1 appelsiinin mehu
  • 1 rkl sinappia
  • 1 rkl hunajaa
  • ripaus jauhettua chiliä tai chilihiutaleita
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Kasvikset:

  • 1 punasipuli
  • 1 pieni kesäkurpitsa
  • 2 eriväristä paprikaa
  • 1 rkl öljyä
  • pari kourallista pinaattia
  • mineraalisuolaa
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Tämä ruoka pursuaa terveyttä edistäviä antioksidantteja ja vitamiineja. Kalassa on lisäksi paljon elintärkeitä omega-3-rasvahappoja sekä D-vitamiinia, jonka saanti on talviaikaan riittämätöntä.

Pane kalapalat pieneen uunivuokaan. Sekoita keskenään appelsiinimehu,sinappi, hunaja ja chili. Voitele lohipalat seoksella ja mausta ne maun mukaan mineraalisuolalla sekä mustapippurilla. Kypsennä lohipaloja 225 asteen uuninlämmössä noin 10 minuuttia.

Tee sillä aikaa kasvisseos. Kuori ja suikaloi punasipuli. Huuhdo ja suikaloi kesäkurpitsa. Huuhdo ja halkaise paprikat. Poista niistä kanta sekä siemenet ja suikaloi paprikanpuolikkaat. Kuumenna öljy pannussa ja lisää punasipuli,kesäkurpitsa sekä paprikat. Paista niitä pari minuuttia. Lisää huuhdotut pinaatinlehdet ja sekoittele, kunnes ne ovat painuneet kokoon. Mausta seos maun mukaan mineraalisuolalla ja mustapippurilla.

Levitä kasvisseos vadille tai lautasille ja nosta lohipalat päälle.

X