Reseptit 26.9.2013

Lohta, kesäkurpitsaa ja fenkolia sitruunalla maustettuna

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Jorma Marstio

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Ainekset

4 lohiperhosta
suolaa
mustapippuria
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
2 rkl makeaa chilikastiketta
2 pientä kesäkurpitsaa
1 fenkoli
3 rkl oliiviöljyä
ripaus sokeria

Lisäksi:

200 g pakasteherneitä sulatettuna
pala kurkkua kuutioina
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa
sokeria

Valmistusohje

Valmista uunilohta vaihteeksi One Pot Meal ruokakonseptin mukaan. One Pot Meal  on amerikkalaiskotien ruokakonsepti, jonka mielellään istuttaa myös tänne pohjolaan. Ruoka syntyy kerralla kätevästi yhdessä astiassa uunissa.

  1. Mausta lohiperhoset suolalla, mustapippurilla, puolikkaan sitruunan mehulla ja chilikastikkeella. Anna maustua hetki.
  2. Paloittele kesäkurpitsat ja fenkoli reiluiksi lohkoiksi ja levitä ne laakeaan uunipannuun Valuta kasviksille oliiviöljy ja puolikkaan sitruunan mehu. Mausta suolalla, mustapippurilla, sitruunan kuoriraasteella sekä sokerilla. Kääntele maut hyvin kasvisten joukkoon.
  3. Nosta lohiperhoset kasvisten päälle ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
  4. Sekoita herneet ja kurkkukuutiot ja mausta oliiviöljyllä, valkoviinietikalla, suolalla ja sokerilla. Tarjoile lohiperhosten ja uunikasvisten lisukkeena.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi