Reseptit

Lohta ruotsalaiseen tapaan

Makuliemessä kylpeneet lohipalat maistuvat kylmän piparjuurikastikkeen ja uusien perunoiden kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Vesa Tyni

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 600 g nahatonta lohta
  • 3 dl vettä
  • 1/2 dl valkoviinietikkaa
  • 1 rkl suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 laakerinlehti
  • 5 valkopippuria
  • punasipulia

kastike

  • 2 dl ranskankermaa
  • 1 rkl raastettua piparjuurta

Valmistusohje

1. Poista lohesta ruodot, leikkaa kala isoiksi paloiksi.

2. Keitä lientä pari minuuttia. Lisää lohipalat ja kuumenna liemi uudelleen kiehuvaksi. Peitä kattila kannella ja nosta pois levyltä.

3. Anna kalan ensin kypsyä jäähtyvässä liemessä ja siirrä sitten jääkaappiin vähintään 3 tunniksi.

4. Nosta kalapalat liemestä tarjoiluvadille. Silppua päälle tilliä ja ruohosipulia.

Lisää pikkusyötävää kalasta:

lohipastrami ja wasabikastike

Lohipastrami ja wasabikastike

jääkellarin lohi

Jääkellarin lohta alkupalaksi

saimaan ceviche

Saimaan ceviche

Kotiliesi.fi: Limettimarinoitu wasabilohi

X