Loimutettu lohenseläke, vanhanajan munakastike ja tilli-perunapyree
Illallisresepti etsinnässä? Kokeile lohenseläkettä vanhanajan munakastikkeen ja tilli-perunapyreen kera.
Ainekset
- 180 g merilohta annosta kohden
Suolaliuos:
- 1 dl vettä
- 1 tl merisuolaa
Vanhanajan munakastike:
- 2 dl vaaleaa kalan kastikepohjaa annosta kohden
- 1/2 keitettyä munaa annosta kohden
Tilli-perunapyree:
- 500 g keitettyä, soseutettua perunaa
- 50 g notkistettua voita
- 1 rkl kermaa
- silputtua tilliä, suolaa
Valmistusohje
Loimutettu lohenseläke tarjotaan vanhanajan munakastikkeen ja tilli-perunapyreen kera.
Sekoita kattilassa vesi ja suola. Kiehauta, kunnes suola liukenee. Jäähdytä liemi.
Leikkaa lohi viipaleiksi ja avaa perhosen muotoon. Ruiskuta suolaliuosta kalan päälle ennen kypsentämistä. Kypsentämisen voi tehdä ravintolakeittiön salamanterissa tai uunissa olevien grillivastusten läheisyydessä.
Vanhanajan munakastike: Kuumenna kastikepohja ja lisää hakattua munaa. Tarkista maku.
Tilli-perunapyree: Sekoita kaikki aineet keskenään ja kuumenna. Tarkista maku.
• Valmista sipuli-perunapyree samaan tapaan, mutta käytä tillin asemesta 1 dl hienonnettua, kuullotettua sipulia.
Ohje: ravintola Rampsi, Vierumäki
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous