Reseptit

Loimutettu lohenseläke, vanhanajan munakastike ja tilli-perunapyree

Illallisresepti etsinnässä? Kokeile lohenseläkettä vanhanajan munakastikkeen ja tilli-perunapyreen kera.

Teksti:
Inga Aaltonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 180 g merilohta annosta kohden

Suolaliuos:

  • 1 dl vettä
  • 1 tl merisuolaa

Vanhanajan munakastike:

  • 2 dl vaaleaa kalan kastikepohjaa annosta kohden
  • 1/2 keitettyä munaa annosta kohden

Tilli-perunapyree:

  • 500 g keitettyä, soseutettua perunaa
  • 50 g notkistettua voita
  • 1 rkl kermaa
  • silputtua tilliä, suolaa

Valmistusohje

Loimutettu lohenseläke tarjotaan vanhanajan munakastikkeen ja tilli-perunapyreen kera.

Sekoita kattilassa vesi ja suola. Kiehauta, kunnes suola liukenee. Jäähdytä liemi.

Leikkaa lohi viipaleiksi ja avaa perhosen muotoon. Ruiskuta suolaliuosta kalan päälle ennen kypsentämistä. Kypsentämisen voi tehdä ravintolakeittiön salamanterissa tai uunissa olevien grillivastusten läheisyydessä.

Vanhanajan munakastike: Kuumenna kastikepohja ja lisää hakattua munaa. Tarkista maku.

Tilli-perunapyree: Sekoita kaikki aineet keskenään ja kuumenna. Tarkista maku.

• Valmista sipuli-perunapyree samaan tapaan, mutta käytä tillin asemesta 1 dl hienonnettua, kuullotettua sipulia.

Ohje: ravintola Rampsi, Vierumäki

X