Lombardian lasagne
Tässä lasagne perinteiseen italialaiseen tyyliin. Lombardian lasagne maistuu loistavasti pitkän työpäivän päätteeksi tai viikonlopun lounaspöydässä.
Ainekset
Lombardian lasagne
- 250 g täysjyvälasgnelevyä
liha-kasviskastike:
- 300 g naudan paistijauhelihaa (rasvaa 5%)
- 1 tl öljyä
- 1 kpl sipuli
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 1 dl porkkanaraastetta
- 500 g tomaattimurskaa
- 1 dl hienonnettua basilikaa
- 1 tl paprikajauhetta
- 1 kpl lihaliemikuutio
- ripaus suolaa
- ripaus sokeria
munamaito:
- 4 dl kevytmaitoa
- 2 kpl kananmunaa
- 3/4 tl suolaa
- 1/4 tl muskottipähkinää
Vuoan voiteluun:
- 1 tl öljyä
pinnalle:
- 1 dl parmesanjuustoraastetta (rasvaa 12%)
Valmistusohje
Lombardian lasagne valmistuu näin:
- Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha pinnoitetulla pannulla tilkassa öljyä. Lisää joukkoon sipulit, porkkanaraaste, tomaattimurska, basilika, paprikajauhe ja lihaliemikuutio. Anna hautua hiljalleen 10 minuuttia. Maista ja mausta suolalla ja sokerilla.
- Sekoita munamaidon ainekset keskenään.
- Voitele lasagnevuoka. Lusikoi vuoan pohjalle puolet lihakastikkeesta ja kolmasosa munamaidosta. Laita päälle lasagne levyt. Tee samoin seuraava kerros. Kaada päällimmäisten lasagnelevyjen pinnalle loput munamaidosta. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa noin 35-40 min. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile Lombardian lasagne vihreän salaatin kanssa.
Vinkki: Jauhelihakastike sopii täysjyväpastan tai perunoiden kastikkeeksi. Lisää kastikkeeseen tuolloin 1 dl vettä.
Lue myös mehevän lasagnen salaisuudet! Parhaat lasagneohjeet perinteisen, kasvis- ja vegaanilasagnen tekoon
Katso myös Kotiliesi.fi: 3 x kasvislasagne
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous