27.4.2012

Lombardian lasagne

Teksti: Suvi Rüster

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Ainekset

250 g täysjyvälasgnelevyä

liha-kasviskastike:

300 g naudan paistijauhelihaa (rasvaa 5%)
1 tl öljyä
1 kpl sipuli
3-4 valkosipulinkynttä
1 dl porkkanaraastetta
500 g tomaattimurskaa
1 dl hienonnettua basilikaa
1 tl paprikajauhetta
1 kpl lihaliemikuutio
ripaus suolaa
ripaus sokeria

munamaito:

4 dl kevytmaitoa
2 kpl kananmunaa
3/4 tl suolaa
1/4 tl muskottipähkinää

Vuoan voiteluun:

1 tl öljyä

pinnalle:

1 dl parmesanjuustoraastetta (rasvaa 12%)

Valmistusohje

  1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha pinnoitetulla pannulla tilkassa öljyä. Lisää joukkoon sipulit, porkkanaraaste, tomaattimurska, basilika, paprikajauhe ja lihaliemikuutio. Anna hautua hiljalleen 10 minuuttia. Maista ja mausta suolalla ja sokerilla.
  2. Sekoita munamaidon ainekset keskenään.
  3. Voitele lasagnevuoka. Lusikoi vuoan pohjalle puolet lihakastikkeesta ja kolmasosa munamaidosta. Laita päälle lasagne levyt. Tee samoin seuraava kerros. Kaada päällimmäisten lasagnelevyjen pinnalle loput munamaidosta. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa noin 35-40 min. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile lisäksi vihreää salaattia.

Vinkki Jauhelihakastike sopii täysjyväpastan tai perunoiden kastikkeeksi. Lisää kastikkeeseen tuolloin 1 dl vettä.

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi