Reseptit

Lombardian lasagne

Tässä lasagne perinteiseen italialaiseen tyyliin. Lombardian lasagne maistuu loistavasti pitkän työpäivän päätteeksi tai viikonlopun lounaspöydässä.

Teksti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Otavamedia

Lasagnea rakastavat kaikki.

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lombardian lasagne

  • 250 g täysjyvälasgnelevyä

liha-kasviskastike:

  • 300 g naudan paistijauhelihaa (rasvaa 5%)
  • 1 tl öljyä
  • 1 kpl sipuli
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 1 dl porkkanaraastetta
  • 500 g tomaattimurskaa
  • 1 dl hienonnettua basilikaa
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 kpl lihaliemikuutio
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria

munamaito:

  • 4 dl kevytmaitoa
  • 2 kpl kananmunaa
  • 3/4 tl suolaa
  • 1/4 tl muskottipähkinää

Vuoan voiteluun:

  • 1 tl öljyä

pinnalle:

  • 1 dl parmesanjuustoraastetta (rasvaa 12%)

Valmistusohje

Lombardian lasagne valmistuu näin:

  1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha pinnoitetulla pannulla tilkassa öljyä. Lisää joukkoon sipulit, porkkanaraaste, tomaattimurska, basilika, paprikajauhe ja lihaliemikuutio. Anna hautua hiljalleen 10 minuuttia. Maista ja mausta suolalla ja sokerilla.
  2. Sekoita munamaidon ainekset keskenään.
  3. Voitele lasagnevuoka. Lusikoi vuoan pohjalle puolet lihakastikkeesta ja kolmasosa munamaidosta. Laita päälle lasagne levyt. Tee samoin seuraava kerros. Kaada päällimmäisten lasagnelevyjen pinnalle loput munamaidosta. Ripottele pinnalle juustoraaste. Paista 200 asteessa noin 35-40 min. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. Tarjoile Lombardian lasagne vihreän salaatin kanssa.

Vinkki: Jauhelihakastike sopii täysjyväpastan tai perunoiden kastikkeeksi. Lisää kastikkeeseen tuolloin 1 dl vettä.

Lue myös mehevän lasagnen salaisuudet! Parhaat lasagneohjeet perinteisen, kasvis- ja vegaanilasagnen tekoon

Katso myös Kotiliesi.fi: 3 x kasvislasagne

X