Lounassalaatti: paahdettua perunaa, tomaattia ja kinkkua
Lounassaalatin valmistuksessa on vain mielikuvitus rajana. Voit valita täytteeksi esimerkiksi kinkkua, perunaa ja tomaattia.
Ainekset
- 2 pientä rosamundaperunaa
- 1 tl rypsiöljyä
- ripaus paprikajauhetta
- suolaa
Lisäksi:
- 5 kirsikkatomaattia
- kourallinen rucolaa
- 3-4 iipaletta ilmakuivattua kinkkua
- 2 rkl parmesaanilastuja
- 2 tl balsamiviinietikkaa
- ripaukset suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
Tämä herkullinen evässalaatti syntyy nopeasti esimerkiksi illalliselta ylijääneistä lohkoperunoista.
1. Lohko perunat ja sekoita niihin öljy, paprikajauhe ja ripaus suolaa. Paahda lohkoja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä.
2. Puolita kirsikkatomaatit ja revi rucola sekä kinkku haarukkapaloiksi.
3. Kokoa perunoista, tomaateista, kinkusta ja parmesaanilastuista salaatti lautaselle tai eväsrasiaan.
4. Pirskottele päälle öljy ja balsamiviinietikka. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.
Katso myös:
Lämmin lohi-sieni-perunasalaatti
Savukala-perunasalaatti
Teresa Välimäen broileri-pastasalaatti
Kotiliesi.fi: lounassalaatti
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous