Reseptit

Lounassalaatti: paahdettua perunaa, tomaattia ja kinkkua

Lounassaalatin valmistuksessa on vain mielikuvitus rajana. Voit valita täytteeksi esimerkiksi kinkkua, perunaa ja tomaattia.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

1

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 2 pientä rosamundaperunaa
  • 1 tl rypsiöljyä
  • ripaus paprikajauhetta
  • suolaa

Lisäksi:

  • 5 kirsikkatomaattia
  • kourallinen rucolaa
  • 3-4 iipaletta ilmakuivattua kinkkua
  • 2 rkl parmesaanilastuja
  • 2 tl balsamiviinietikkaa
  • ripaukset suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

Tämä herkullinen evässalaatti syntyy nopeasti esimerkiksi illalliselta ylijääneistä lohkoperunoista.

1. Lohko perunat ja sekoita niihin öljy, paprikajauhe ja ripaus suolaa. Paahda lohkoja 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Jäähdytä.
2. Puolita kirsikkatomaatit ja revi rucola sekä kinkku haarukkapaloiksi.
3. Kokoa perunoista, tomaateista, kinkusta ja parmesaanilastuista salaatti lautaselle tai eväsrasiaan.
4. Pirskottele päälle öljy ja balsamiviinietikka. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippuria.

Katso myös:

Lämmin lohi-sieni-perunasalaatti
Savukala-perunasalaatti
Teresa Välimäen broileri-pastasalaatti

Kotiliesi.fi: lounassalaatti

X