Lumikarpalot
Lumikarpalot ovat talven parhaita makeisia, muistoja mummolan jouluista. Makean kirpeät karpalot maistuvat sellaisenaan tai kakun koristeena.
Ainekset
Lumikarpalot
- 300 g karpaloita
- 1 munanvalkuainen
- 3 dl tomusokeria (noin)
Valmistusohje
Lumikarpalot tehdään helposti näin:
1. Ota pakastetut karpalot huoneenlämpöön sulamaan vuorokautta ennen sokeroimista tai käytä tuoreita karpaloita. Valitse karpaloista ehjät ja suuret marjat talouspaperin päälle.
2. Vatkaa valkuainen kevyeksi vaahdoksi. Kääntele marjoja valkuaisvaahdossa. Seulo tomusokeria tarjottimelle levitetylle voipaperille, sirottele tomusokeriin erä kerrallaan valkuaisen kostuttamia karpaloita. Liikuttele paperia pitäen kiinni molemmista päistä siten, että karpalot pyörivät ja kuorruttuvat vitivalkoisiksi.
3. Irrota toisiinsa tarttuneet marjat. Voit seuloa tomusokeria toiselle paperille ja siirtää varovasti sokeroidut marjat sille kuivumaan. Säilytä lumikarpaloita huoneenlämmössä. Tarjoa lumikarpalot makeisina tai jälkiruokien koristeena.
Vinkki: Karpalot ovat mehevimmillään 2–3 vuorokauden kuluttua, säilyvät viikon verran ja pitempäänkin, mutta kuivahtavat vähitellen.
Saatat pitää myös muista karpaloherkuista, kuten karpalo-valkosuklaamoussesta, vaniljaisesta karpalojäädykkeestä tai karpalo-marenkileivoksista.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään kuuma-karpalojuoma
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous