Reseptit

Lumikuningattaren kakku

Hyytävän kaunis lumikuningattaren kakku saa koristeeksi kookoshiutaleita, cocktail-kirsikoita ja tuoreita hedelmiä.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 2h

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 munaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kookoshiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta

VANILJAKIISSELI:

  • 3 liivatelehteä, vettä
  • 5 dl maitoa
  • 1 dl sokeria
  • 3 rkl perunajauhoja
  • 2 keltuaista
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria

väliin:

  • 1 prk (227 g) ananasmurskaa

pinnalle:

  • 2 dl kookoshiutaleita

koristeeksi:

  • cocktailkirsikoita tai tuoreita hedelmiä

Valmistusohje

Lumikuningattaren kakku kuorrutetaan kookoshiutaleilla ja koristellaan cocktailkirsikoilla tai tuoreilla hedelmillä.

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kookoshiutaleet sekä leivinjauhe ja lisää seos varovasti nostelemalla vaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun, kookoshiutaleilla jauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan tai rengasvuokaan ja paista 175 asteen lämmössä noin puoli tuntia. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.

Tee sillä aikaa vaniljakiisseli. Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Pane maito, sokeri, perunajauhot sekä keltuaiset pinnoitettuun kattilaan ja sekoita hyvin. Kuumenna koko ajan hämmentäen kiehumispisteeseen ja pidä siinä, kunnes kiisseli sakenee.

Purista liivatelehdistä enin vesi pois ja liuota liivatelehdet kuumaan kiisseliin. Anna kiisselin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se kiisselin joukkoon. Mausta kiisseli vaniljasokerilla. Halkaise kakkupohja kahteen osaan ja levitä pohjan päälle ananasmurska liemineen. Levitä sen päälle noin kolmannes vaniljakiisselistä ja nosta toinen kakkupohja päälle. Levitä loput vaniljakiisselistä kakun pintaan sekä reunoille ja ripottele päälle runsaasti kookoshiutaleita. Koristele cocktailkirsikoilla tai tuoreilla hedelmillä.

 

X