Lumikuningattaren kakku
Hyytävän kaunis lumikuningattaren kakku saa koristeeksi kookoshiutaleita, cocktail-kirsikoita ja tuoreita hedelmiä.
Ainekset
- 4 munaa
- 1.5 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl kookoshiutaleita
- 1 tl leivinjauhetta
VANILJAKIISSELI:
- 3 liivatelehteä, vettä
- 5 dl maitoa
- 1 dl sokeria
- 3 rkl perunajauhoja
- 2 keltuaista
- 1 dl kuohukermaa
- 1 rkl vaniljasokeria
väliin:
- 1 prk (227 g) ananasmurskaa
pinnalle:
- 2 dl kookoshiutaleita
koristeeksi:
- cocktailkirsikoita tai tuoreita hedelmiä
Valmistusohje
Lumikuningattaren kakku kuorrutetaan kookoshiutaleilla ja koristellaan cocktailkirsikoilla tai tuoreilla hedelmillä.
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kookoshiutaleet sekä leivinjauhe ja lisää seos varovasti nostelemalla vaahdon joukkoon. Kaada taikina voideltuun, kookoshiutaleilla jauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan tai rengasvuokaan ja paista 175 asteen lämmössä noin puoli tuntia. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.
Tee sillä aikaa vaniljakiisseli. Pane liivatelehdet kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Pane maito, sokeri, perunajauhot sekä keltuaiset pinnoitettuun kattilaan ja sekoita hyvin. Kuumenna koko ajan hämmentäen kiehumispisteeseen ja pidä siinä, kunnes kiisseli sakenee.
Purista liivatelehdistä enin vesi pois ja liuota liivatelehdet kuumaan kiisseliin. Anna kiisselin jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita se kiisselin joukkoon. Mausta kiisseli vaniljasokerilla. Halkaise kakkupohja kahteen osaan ja levitä pohjan päälle ananasmurska liemineen. Levitä sen päälle noin kolmannes vaniljakiisselistä ja nosta toinen kakkupohja päälle. Levitä loput vaniljakiisselistä kakun pintaan sekä reunoille ja ripottele päälle runsaasti kookoshiutaleita. Koristele cocktailkirsikoilla tai tuoreilla hedelmillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous