Lusikkaleivät
Lusikkaleivät ovat pikkuleipien klassikkoja. Niitä leivotaan monissa perheissä suvun voimin isoihin juhliin, lakkiaisiin, rippijuhliin, häihin ja syntymäpäiville.
Ainekset
Lusikkaleivät
- 200 g voita
- 1.5 dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 4 dl vehnäjauhoja (noin)
- 1 tl soodaa
täytteeksi:
- vadelma-, aprikoosi- tai omenamarmeladia
koristeeksi:
- erittäin hienoa sokeria
Valmistusohje
Lusikkaleivät leivotaan näin:
Lusikkaleivät saavat herkullisen maun ruskistetusta voista, vadelmamarmeladista ja sokerihunnusta.
- Ruskista voi kuivalla paistinpannulla. Kaada sulanut voi kulhoon ja lisää sokeri. Sekoita kunnes seos on jäähtynyt; älä kuitenkaan vaahdota.
- Yhdistä toisessa astiassa kuivat aineet ja lisää ne voi-sokeriseokseen.
- Painele taikinanokareita teelusikkaan ja kumoa leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
- Paista taikinanokareita 200-asteisessa uunissa kauniin vaalean ruskeiksi. Anna niiden jäähtyä rauhassa.
- Yhdistä kaksi lusikkaleipää toisiinsa laittamalla marmeladia väliin. Työskentele varovasti, sillä nämä pikkuleivät menevät herkästi rikki.
- Viimeistele pikkuleivät kääntelemällä niitä sokerissa tai ripottelemalla vielä niiden päälle sokeria. Tarjoa pikkuleivät juhlien kahvipöydässä.
Katso myös: Kahdet pikkuleivät yhdestä taikinasta
Katso myös Kotiliesi.fi: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous