Lusikkaleivät
Reseptit

Lusikkaleivät

Lusikkaleivät ovat pikkuleipien klassikkoja. Niitä leivotaan monissa perheissä suvun voimin isoihin juhliin, lakkiaisiin, rippijuhliin, häihin ja syntymäpäiville.
Teksti: Arja Talonen Kuvat: Kari Hautala

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

40

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lusikkaleivät

  • 200 g voita
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja (noin)
  • 1 tl soodaa

täytteeksi:

  • vadelma-, aprikoosi- tai omenamarmeladia

koristeeksi:

  • erittäin hienoa sokeria

Valmistusohje

Lusikkaleivät leivotaan näin.

  1. Ruskista voi kuivalla paistinpannulla. Kaada sulanut voi kulhoon ja lisää sokeri. Sekoita kunnes seos on jäähtynyt; älä kuitenkaan vaahdota.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne voi-sokeriseokseen.
  3. Painele taikinanokareita teelusikkaan ja kumoa leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
  4. Paista lusikkaleivät 200-asteisessa uunissa vaalean ruskeiksi. Anna niiden jäähtyä.
  5. Yhdistä kaksi lusikkaleipää toisiinsa laittamalla marmeladia väliin. Työskentele varovasti, sillä nämä pikkuleivät menevät herkästi rikki.
  6. Viimeistele lusikkaleivät kääntelemällä niitä sokerissa tai ripottelemalla niiden päälle sokeria.

Katso myös: Kahdet pikkuleivät yhdestä taikinasta

Katso myös Kotiliesi.fi: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen

X