Reseptit

Lusikkaleivät

Lusikkaleivät ovat pikkuleipien klassikkoja. Niitä leivotaan monissa perheissä suvun voimin isoihin juhliin, lakkiaisiin, rippijuhliin, häihin ja syntymäpäiville.

Teksti:
Arja Talonen
Kuvat:
Kari Hautala

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

40

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lusikkaleivät

  • 200 g voita
  • 1.5 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl vehnäjauhoja (noin)
  • 1 tl soodaa

täytteeksi:

  • vadelma-, aprikoosi- tai omenamarmeladia

koristeeksi:

  • erittäin hienoa sokeria

Valmistusohje

Lusikkaleivät leivotaan näin:

Lusikkaleivät saavat herkullisen maun ruskistetusta voista, vadelmamarmeladista ja sokerihunnusta.

  1. Ruskista voi kuivalla paistinpannulla. Kaada sulanut voi kulhoon ja lisää sokeri. Sekoita kunnes seos on jäähtynyt; älä kuitenkaan vaahdota.
  2. Yhdistä toisessa astiassa kuivat aineet ja lisää ne voi-sokeriseokseen.
  3. Painele taikinanokareita teelusikkaan ja kumoa leivinpaperilla peitetylle uunipellille.
  4. Paista taikinanokareita 200-asteisessa uunissa kauniin vaalean ruskeiksi. Anna niiden jäähtyä rauhassa.
  5. Yhdistä kaksi lusikkaleipää toisiinsa laittamalla marmeladia väliin. Työskentele varovasti, sillä nämä pikkuleivät menevät herkästi rikki.
  6. Viimeistele pikkuleivät kääntelemällä niitä sokerissa tai ripottelemalla vielä niiden päälle sokeria. Tarjoa pikkuleivät juhlien kahvipöydässä.

Katso myös: Kahdet pikkuleivät yhdestä taikinasta

Katso myös Kotiliesi.fi: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen

X