Reseptit

Luumu-jäätelökääretorttu

Jäätelökääretortun voi tehdä pakastimeen jo hyvissä ajoin etukäteen. Tortun voi päällystää pähkinäkinuskilla tai tarjota sellaisenaan kuorruttamatta.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Jukka Pakarinen/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl jauhettuja hasselpähkinöitä tai manteleita
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte:

  • noin 1 1/2 dl luumusosetta
  • 1 l vaniljajäätelöä

Kuorrutus:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl fariinisokeria
  • 1 dl kidesokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • (1 dl rouhittuja pähkinöitä)

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

2. Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet toisiinsa ja lisää ne vaahtoon siivilän läpi.

3. Levitä taikina voidellun leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 8–10 minuuttia.

4. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Anna jäähtyä.

5. Anna jäätelön pehmitä jonkin aikaa huoneenlämmössä. Notkista jäätelö sähkövatkaimella.

6. Mausta luumusosetta halutessasi vielä kahdella ruokalusikallisella mantelilikööriä. Levitä ensin sosetta ohut kerros torttupojalle, lisää päälle jäätelö ja kääri rullaksi. Paketoi rulla folioon ja pakasta.

7. Mittaa kinuskia varten kerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehumapisteeseen sekoitellen ja keitä seos hiljalleen sakeaksi. Kinuski on valmista, kun pisara lautaselle tiputettua seosta hyytyy pehmeäksi palloksi.

8. Kaada hetken jäähtynyt kinuski kääretortun päälle ja anna tortun pehmitä parikymmentä minuuttia ennen tarjoamista.

Leivo ihana kääretorttu jouluksi:

Mont_Blanc_jouluhalko

Mont Blanc –jouluhalko

952765-englantilainen-suklaakaaretorttu.jpg

Englantilainen Irish cream -täytteinen suklaakääretorttu

800922-jouluhalko.jpg

Jouluhalko eli Bûche de Noël

Kotiliesi.fi: Pähkinäinen marenkitorttu

X