Reseptit

Luumu-mazariinipiirakka

Tuoreista luumuista valmistettu mazariinipiirakka vie kielen mennessään. Todellinen herkkusuu nauttii sen lemoncurdin ja kermavaahdon kera.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Seppo Saarentola

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

pohja:

  • 2½ dl vehnäjauhoja
  • ½ dl sokeria
  • 100 g voita (kylmää)
  • 1 kananmunan keltuainen

Mazariinitäyte:

  • 175 g mantelimassaa
  • 125 g voita
  • 2 kananmunaa
  • 1 kananmunan valkuainen
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • kotimaisia tuoreita luumuja

Mantelimassa:

  • 90 g mantelijauhetta
  • 90 g tomusokeria
  • 1 rkl kananmunan valkuaista

Valmistusohje

Näin valmistuu luumu-mazariinipiirakka

  1. Sekoita ainekset keskenään kiinteäksi massaksi. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita pohjan ainekset nopeasti esimerkiksi monitoimikoneessa tai käsin.
  2. Painele taikina irtopohjaiseen piirakkavuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Siirrä pohja jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytettä.
  3. Sekoita mantelimassa hitaasti voin kanssa, jotta saat siitä ilmavan.
  4. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja sekoita.
  5. Levitä mazariinitäyte piirakkapohjalle.
  6. Huuhdo ja halkaise luumut. Poista kivet. Asettele luumunpuolikkaat mazariinitäytteen päälle.
  7. Paista mazariinipiirakkaa noin 35 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.
  8. Tarjoa luumu-mazariinipiirakka lemon curdilla maustetun kermavaahdon kera.

Ohje: Annaleena Rytkönen

X