
Luumu-mazariinipiirakka
Tuoreista luumuista valmistettu mazariinipiirakka vie kielen mennessään. Todellinen herkkusuu nauttii sen lemoncurdin ja kermavaahdon kera.
Ainekset
pohja:
- 2½ dl vehnäjauhoja
- ½ dl sokeria
- 100 g voita (kylmää)
- 1 kananmunan keltuainen
Mazariinitäyte:
- 175 g mantelimassaa
- 125 g voita
- 2 kananmunaa
- 1 kananmunan valkuainen
- 2 rkl vehnäjauhoja
- kotimaisia tuoreita luumuja
Mantelimassa:
- 90 g mantelijauhetta
- 90 g tomusokeria
- 1 rkl kananmunan valkuaista
Valmistusohje
Näin valmistuu luumu-mazariinipiirakka
- Sekoita ainekset keskenään kiinteäksi massaksi. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Sekoita pohjan ainekset nopeasti esimerkiksi monitoimikoneessa tai käsin.
- Painele taikina irtopohjaiseen piirakkavuokaan, jonka halkaisija on 24 cm. Siirrä pohja jääkaappiin siksi aikaa kun valmistat täytettä.
- Sekoita mantelimassa hitaasti voin kanssa, jotta saat siitä ilmavan.
- Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Siivilöi joukkoon vehnäjauhot ja sekoita.
- Levitä mazariinitäyte piirakkapohjalle.
- Huuhdo ja halkaise luumut. Poista kivet. Asettele luumunpuolikkaat mazariinitäytteen päälle.
- Paista mazariinipiirakkaa noin 35 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.
- Tarjoa luumu-mazariinipiirakka lemon curdilla maustetun kermavaahdon kera.
Ohje: Annaleena Rytkönen
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous