Reseptit

Luumu-omenahyve

Luumu-omenahyve sopii joulunajan jälkiruoaksi. Tarjoa luumu-omenahyve vaniljajäätelön kanssa.

Teksti:
Katri Schröder
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 50 g rasiamargariinia
  • 3 rkl fariinisokeria
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 4 rkl hienonnettuja pähkinöitä (pekaani)
  • 3 rkl kauralesettä
  • 3 rkl kookoshiutaleita

Lisäksi:

  • 4 tuoretta luumua
  • 2 omenaa
  • 1 rkl luomuruoko- tai fariinisokeria
  • kanelia

Valmistusohje

 

1. Murusta margariini, fariinisokeri ja kuivat aineet käsin kulhossa.
2. Rasvaa annosuunivuoat. Pese ja halkaise luumut ja poista kivet. Pese omenat ja poista kanta ja siemenkodat. Lohko omenat. Jaa luumut ja omenat vuokiin. Ripottele pinnalle sokeria ja kanelia.
3. Ripottele murustettu kauraseos hedelmien päälle. Paista uunissa 225-asteessa 15 minuuttia.

X