
Luumu-omenapiirakka
Luumu-omenapiiraan rapean pekaanipähkinäkuoren alta paljastuu mehukasta syksyn satoa. Nam! Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoamista.
Ainekset
Pekaanipähkinätaikina
- 500 g pekaanipähkinöitä
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl sokeria
- ripaus suolaa
- 125 g kylmää voita
- 2 rkl Kylmää vettä
Täyte
- 500 g luumuja
- 2 omenaa
- 1 rkl sitruunamehua
- 3/4 dl ruokosokeria
- 3 rkl perunajauhoja
- 1.5 tl kanelia
- 1/4 tl kardemummaa
Voiteluun
- maitoa
Pinnalle
- ruokosokeria
Valmistusohje
1. Paahda pähkinät kuivalla paistinpannulla. Varo polttamasta. Jäähdytä ja hienonna monitoimikoneessa jauheeksi. Lisää joukkoon jauhot, sokeri ja suola ja pyöräytä ainekset sekaisin. Lisää voi pieninä kuutioina, sitten vesi. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta kylmään täytteen teon ajaksi.
2. Pese luumut, halkaise ja poista kivet. Kuori ja pilko omenat, poista siemenkodat. Sekoita täytteen aineet keskenään. Voitele halkaisijaltaan noin 24 cm:n piirakkavuoka.
3. Ota taikinasta 1/3 ja kauli ohueksi levyksi. Nosta taikinapyörää apuna käyttäen taikina piirakkavuoan pohjalle. Painele se tiivisti pohjalle ja reunoille, pistele haarukalla reikiä. Kaada täytteen aineet vuokaan ja peitä kaulitulla lopputaikinalla. Leikkaa piirakan keskelle pieni reikä. Voitele munalla ja ripottele pinnalle sokeria.
4. Paista 200-asteisessa uunin alaosassa noin tunnin ajan. Peitä tarvittaessa foliolla. Anna piirakan jäähtyä kunnolla ennen tarjoamista.
Lisää leivonnaisia omenasta:
Kotiliesi.fi: Amerikkalainen omenapiiras
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous