Reseptit

Luumuclafoutis

Luumuclafoutis on nopea jälkiruoka, jonka ainekset löytyvät aina kaapista.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Ari Heinonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4-6 luumua lohkoina
  • 2 rkl sokeria

Taikina

  • 4 dl maitoa
  • 1.5 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 1.3 dl vehnäjauhoja

koristeluun

  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Mausta luumulohkot sokerilla ja jaa ne neljään 2,5–3 dl vetoiseen uunikestävään annosvuokaan.

2. Vatkaa kulhossa taikinan ainekset tasaiseksi seokseksi. Kaada taikina vuokiin luumujen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.

3. Jäähdytä hieman ja koristele tomusokerilla. Tarjoile hieman lämpimät clafoutit vaniljajäätelön kera.

Vinkki: Kokeile jälkiruoassa luumun sijasta myös raparperin paloja tai kirsikoita.

X