Luumuclafoutis
Luumuclafoutis on nopea jälkiruoka, jonka ainekset löytyvät aina kaapista.
Ainekset
- 4-6 luumua lohkoina
- 2 rkl sokeria
Taikina
- 4 dl maitoa
- 1.5 dl sokeria
- 3 kananmunaa
- 1 tl vaniljasokeria
- ripaus suolaa
- 1.3 dl vehnäjauhoja
koristeluun
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Mausta luumulohkot sokerilla ja jaa ne neljään 2,5–3 dl vetoiseen uunikestävään annosvuokaan.
2. Vatkaa kulhossa taikinan ainekset tasaiseksi seokseksi. Kaada taikina vuokiin luumujen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
3. Jäähdytä hieman ja koristele tomusokerilla. Tarjoile hieman lämpimät clafoutit vaniljajäätelön kera.
Vinkki: Kokeile jälkiruoassa luumun sijasta myös raparperin paloja tai kirsikoita.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous