Luumuinen maustekakku
Luumusose tuo mehevyyttä tähän jouluisilla mausteilla säväytettyyn kahvikakkuun.
Ainekset
Luumuinen maustekakku
- 150 g voita tai margariinia
- 2 dl sokeria
- 3 munaa
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 2 tl inkivääriä
- 2 dl rusinoita
- 2 ½ dl luumusosetta
Valmistusohje
Luumuinen maustekakku leivotaan näin:
1. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi kulhossa. Lisää rasva-sokerivaahtoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.
2. Sekoita keskenään kuivat aineet, eli vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet. Lisää jauhoseos sekä rusinat muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi luumusose, mutta älä sekoita taikinaa aivan tasaiseksi. Luumusose saa jäädä kauniiksi raidoiksi kakkuun.
3. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan.
4. Kumoa kakku vuoasta ja anna jäähtyä. Koristele luumuinen maustekakku tomusokerilla.
Lue myös Kotiliesi.fi: Kahvikakku on makumuisto mummolasta – tässä Kotilieden ihanimmat ohjeet!
Kommentit
Aivan huumaava tuoksu kakussa ja maku kohdillaan. Rusinat jätin pois kun en niistä kovinkaan välitä. Uusi suosikkini ehdottomasti.
Kommentit
Mitä tuolla luumusoseella tarkoitetaan?
Aivan huumaava tuoksu kakussa ja maku kohdillaan. Rusinat jätin pois kun en niistä kovinkaan välitä. Uusi suosikkini ehdottomasti.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous