Reseptit

Luumuinen maustekakku

Luumusose tuo mehevyyttä tähän jouluisilla mausteilla säväytettyyn kahvikakkuun.

Teksti:
Sirkka Hirvonen
Kuvat:
Jorma Marstio

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

20

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Luumuinen maustekakku

  • 150 g voita tai margariinia
  • 2 dl sokeria
  • 3 munaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 2 tl inkivääriä
  • 2 dl rusinoita
  • 2 ½ dl luumusosetta

Valmistusohje

Luumuinen maustekakku leivotaan näin:

1. Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi kulhossa. Lisää rasva-sokerivaahtoon munat yksitellen voimakkaasti vatkaten.

2. Sekoita keskenään  kuivat aineet, eli vehnäjauhot, leivinjauhe ja mausteet. Lisää jauhoseos sekä rusinat muiden aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää lopuksi luumusose, mutta älä sekoita taikinaa aivan tasaiseksi. Luumusose saa jäädä kauniiksi raidoiksi kakkuun.

3. Kaada taikina voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteen uuninlämmössä noin tunnin ajan.

4. Kumoa kakku vuoasta ja anna jäähtyä. Koristele luumuinen maustekakku tomusokerilla.

Vinkki: Mehevä hedelmäkakku on mieluisa ruokalahja, jota voi tuunata monella tavoin – kokosimme parhaat ohjeet joulun herkullisiin kuivakakkuihin

Lue myös Kotiliesi.fi: Kahvikakku on makumuisto mummolasta – tässä Kotilieden ihanimmat ohjeet!

X