Reseptit

Luumukääretorttu

Mantelilla ja luumusuikaleilla koristeltu luumukääretorttu sopii sunnuntaiseen kahvipöytään. Kääretortun päälle laitettava luumuvaahto yllättää makeudellaan!
Teksti: Sirkka Hirvonen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 4 munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ tl neilikkaa
  • ½ tl inkivääriä

täyte:

  • 1 rasia luumumarmeladia tai tortuntäytettä

luumuvaahto:

  • 250 g maitorahkaa
  • 1 rasia luumumarmeladia tai tortuntäytettä
  • ½ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 rkl kanelia
  • 2 ½ dl vaahtoutuvaa kinuskikermaa

koristeeksi:

  • mantelilastuja
  • (luumusuikaleita)

Valmistusohje

Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot, mausteet sekä leivinjauhe ja lisää ne siivilän läpi vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi.

Kaada taikina öljytyn leivinpaperin päälle uunipannuun ja paista pohjaa 200 asteen uuninlämmössä 7–8 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja irrota paistopaperi.

Tee seuraavaksi luumuvaahto. Sekoita keskenään maitorahka, luumumarmeladi, sokeri, vaniljasokeri ja kaneli. Vatkaa kinuskikermaa vaahdoksi ja sekoita vaahto rahkaseoksen joukkoon.

Levitä luumumarmeladi jäähtyneen kääretorttulevyn päälle. Levitä päälle kerros luumuvaahtoa. Kääri levy rullalle niin, että saumakohta jää alle.

Peitä kääretorttu lopulla luumuvaahdolla ja koristele pinta mantelilastuilla (ja luumusuikaleilla).

X