Reseptit

Luumukeikauskakku tarte tatinin tapaan

3.9.2013 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Colourbox.com

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

 Herkullinen luumukeikauskakku tarte tatinin tapaan syntyy valmiista voitaikinasta.

Ainekset

8-10 kiinteää ja kuivaa luumua
1 dl sokeria
50 g voita
(piparkakkumaustetta)
250 g valmista voitaikinaa (noin)

Valmistusohje

Ota taikina sulamaan huoneenlämpöön. Halkaise luumut ja poista kivet. Kaada sokeri halkaisijaltaan noin 20 cm:n kokoiseen, kuivaan valurautapannuun. Anna sokerin sulaa hiljalleen pannulla. Sekoita vasta sulamisen loppuvaiheessa. Anna sokerin paahtua kullanruskeaksi. Älä päästä sokeria liian tummaksi, sillä silloin
sen maku muuttuu karvaaksi.

Nosta pannu pois levyltä, lisää ½ dl vettä (varo kuumaa höyryä!) ja kuumenna seosta sekoitellen, kunnes se on sileää ja siirappimaista.

Lado halkaistut luumut vieri viereen pannulle kuoripuoli alaspäin. Jos haluat, ripottele luumujen päälle vähän piparkakkumaustetta. Levitä voi lastuina luumujen päälle. Anna jäähtyä.

Kauli taikinasta hieman pannua suurempi pyöreä levy ja nosta se kaulimen avulla luumujen päälle. Työnnä taikinalevyn reunat veitsellä pannun ja luumujen väliin. Pistele pohja haarukalla.

Paista piirasta 220-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Annan tortun levätä viitisen minuuttia uunista ottamisen jälkeen. Pane laakea ja riittävän iso lautanen ylösalaisin pannun päälle. Keikauta torttu vadille ja tarjoa juuri paistettuna vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *