Luumukiisseli
Luumukiisseli on perinteikäs joulun jälkiruoka joka maistuu sellaisenaan tai riisipuuron kanssa.
Ainekset
Luumukiisseli
- 1 pussi (250 g) kivettömiä luumuja
- 7 dl vettä
- 1 kpl kanelitanko
- 2 1/2 rkl perunajauhoja
- 1/2 dl kylmää vettä
pinnalle:
- sokeria
Valmistusohje
Luumukiisseli valmistuu näin helposti:
1. Pane luumut, vesi ja kanelitanko kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Nosta kypsät luumut reikäkauhalla tarjoiluastiaan ja poista kanelitanko.
2. Sekoita perunajauhot kylmään veteen ja kaada seos ohuena nauhana kuuman liemen joukkoon.
3. Kuumenna seosta koko ajan hämmentäen, kunnes kiisseli pulpahtaa muutaman kerran. Kaada kiisseli luumujen päälle. Ripottele pinnalle sokeria, joka estää kuoren muodostumisen kiisselin pinnalle. Tarjoa luumukiisseli riisipuuron kaverina aamiaisella tai kermavaahtonokareen kanssa jälkiruokana.
Saatat pitää myös muista luumuisista jälkiruoista, kuten kevyestä ja helposta luumurahkasta, marenkisesta mascarpone-luumujälkiruoasta , riisivanukkaasta ja mehustetuista luumuista tai tomusokerilla hunnutetusta luumuisesta maustekakusta.
Katso myös Kotiliesi.fi: Näin tehdään jouluinen luumutäytekakku
Kommentit
Perunajauhon määrä on vaikuttava! Jos haluat tymäkän hyytelön, niin anna mennä vaan. Jos taas meinaat valmistaa kiisseliä, niin desin sijasta oikea mittayksikkö taitaa olla ruokalusikka, mitä tulee perunajauhon annosteluun…
Kommentit
Perunajauhon määrä on vaikuttava! Jos haluat tymäkän hyytelön, niin anna mennä vaan. Jos taas meinaat valmistaa kiisseliä, niin desin sijasta oikea mittayksikkö taitaa olla ruokalusikka, mitä tulee perunajauhon annosteluun…
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous