Reseptit

Luumupiiras ja vaniljajäätelöä

Voitaikinan kevyt suolaisuus yhdistyy makeaan luumutäytteeseen ja luo yhdistelmän, jota ei voi vastustaa. Varsinkaan kun herkku kruunataan vaniljajäätelöllä.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Luumupiiras:

  • 300 g pakastevoitaikinaa
  • 500 g luumuja
  • 50 g voita
  • 1/2 dl tummaa siirappia
  • 1 tl kanelia

Tarjoiluun:

  • vaniljajäätelöä

Valmistusohje

1. Painele sulanut voitaikina piirakkavuoan tai valurautapannun pohjalle ja reunoille.

2. Puolita luumut ja poista kivet.

3. Sulata voi pannulla ja lisää siirappi. Kiehauta ja lisää kaneli sekä luumut. Kääntele luumuja seoksessa hetki ja kaada ne sitten liemineen vuokaan taikinanpäälle.

4. Paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

5. Jäähdytä hieman ja tarjoile vaniljajäätelön kera.

X