Reseptit

Luumupullaruudut

Teksti:
Suvi Rüster

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

30

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 5 dl rasvatonta maitoa
  • 0.5 tl suolaa
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 rkl kardemummaa
  • 1 kpl kananmuna
  • 2 ps kuivahiivaa
  • 5 dl grahamjauhoja
  • 7-9 dl hiivaleipäjauhoja
  • 50 g margariinia (rasvaa 40%)

täyte:

  • 400 g kuivattuja luumuja
  • 2 dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • 1 rkl viskiä

voiteluun:

  • 1 kpl kananmuna

pinnalle:

  • 2 rkl mantelirouhetta
  • 2 rkl tomusokeria

Valmistusohje

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon suola, sokeri, muna ja kardemumma. Sekoita grahamjauhojen joukkoon kuivahiiva. Sekoita taikinan joukkoon. Vaivaa taikinan joukkoon hiivaleipäjauhot muutamassa erässä sekä pehmeä margariini. Alusta taikina kimmoisaksi. Peitä leivinliinalla ja anna kohota lämpimässä vedottomassa paikassa 20–25 minuuttia. Valmista tällä välin luumutäyte.
  2. Mittaa kattilaan luumut, vesi ja sokeri. Kuumenna ja keitä miedolla lämmöllä 10 min., kunnes luumut ovat pehmenneet. Lisää tarvittaessa vettä, jotta seos ei kuivu liikaa. Lisää viski ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Anna jäähtyä.
  3. Kaada pullataikina jauhotetulle alustalle. Ota taikinasta 2/3 ja kaaviloi uunipellin kokoiseksi levyksi. Nosta leivinpaperin päälle uunipellille. Levitä päälle luumusose. Jaa loppu taikina 12 osaan. Pyörittele paloista taikinapohjan mittaisia nauhoja. Levitä kuusi nauhaa luumusoseen päälle vaakaan ja kuusi pystyyn, jotta saat pinnalle ristikot.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa 15–20 min. Leikkaa ruudukkojen mukaan annospaloiksi. Osan pullasta voi pakastaa.
X