Reseptit

Lyttypotut

Lyttypotut ovat ihana trendiruoka. Ne sopivat lisukkeeksi tai sellaisenaan salaatin kera maukkaaksi iltapalaksi.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi / Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Lyttypotut

  • 8-12 keitettyä perunaa
  • 50 g voita
  • 50 g parmesaanijuustoa raastettuna
  • 1 rkl salviaa hienonnettuna
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Lyttypotut tehdään helposti näin:

1. Nosta jäähtyneet (tai eiliset) keitetyt perunat leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paina ne perunanuijalla tai kämmenellä lyttyyn.

2. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste ja salvia. Lusikoi seos perunoiden päälle. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

3. Paista lyttypotut 220-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.

Katso myös: Vastustamattomia herkkuja perunasta: uunissa paahdetut rosmariiniperunat, hasselbackan perunat ja luksusmuusi

Katso myös Kotiliesi.fi: Peruna ja perunalajikkeet tutuksi – perehdy potun valintaan ja nappaa herkulliset reseptit

X