
Lyttypotut
Lyttypotut ovat ihana trendiruoka. Ne sopivat lisukkeeksi tai sellaisenaan salaatin kera maukkaaksi iltapalaksi.
Ainekset
Lyttypotut
- 8-12 keitettyä perunaa
- 50 g voita
- 50 g parmesaanijuustoa raastettuna
- 1 rkl salviaa hienonnettuna
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Lyttypotut tehdään helposti näin:
1. Nosta jäähtyneet (tai eiliset) keitetyt perunat leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Paina ne perunanuijalla tai kämmenellä lyttyyn.
2. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste ja salvia. Lusikoi seos perunoiden päälle. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
3. Paista lyttypotut 220-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
Katso myös Kotiliesi.fi: Peruna ja perunalajikkeet tutuksi – perehdy potun valintaan ja nappaa herkulliset reseptit
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous