Reseptit

Maa-artisokkakeitto ja emmentalrieskat

4.4.2014 Teksti:

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

Maa-artisokkakeitto:

1 rkl voita
2 banaanisalottisipulia
1 l kanalientä (1l vettä ja 2 rkl kanafondia)
500 g maa-artisokkia
300 g puikuloita
2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria myllystä
halutessasi rapeaksi paistettua pekonia paloina

Emmentalrieskat:

2 dl kirnupiimää
½ tl suolaa
½ dl raastettua mustaleima emmentaalia
2 dl ohrajauhoja
1 dl täysjyvä spelttijauhoja (voi korvata vehnäjauhoilla)
½ dl mustaleima emmentalia rieskojen pinnalle
vehnäjauhoja rieskojen jauhottamiseen
voita tarjoiluun

Valmistusohje

Maa-artisokkakeitto:

Kuori ja kuutioi salottisipulit. Laita kattila liedelle ja lisää voi. Kun voi on sulanut lisää kattilaan salottisipulit ja kuullota sipuleita voissa muutama minuutti. Lisää kattilaan kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi.

Kuori ja kuutioi maa-artisokat sekä puikulat. Lisää juurekset kiehuvaan liemeen. Keitä kunnes juurekset ovat kypsiä, noin 10 minuuttia. Lisää kattilaan kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella. Mausta keitto suolalla ja mustapippurilla.

Anna keiton jäähtyä hetki ja tarjoile halutessasi paistettujen pekonipalojen kera.

Emmentalrieskat:

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Sekoita piimään suola ja juustoraaste. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi taikinaksi, taikinan tulee jäädä löysäksi.  Jauhota uunipelti kunnolla, muuten rieskat jäävät peltiin kiinni. Jaa taikina neljään osaan ja kauho taikinan palat pellille. Jauhota taikinan palat pinnalta ja painele sormin rieskoiksi. Pistele rieskat haarukoilla ja ripottele juustoraaste pinnalle. Paista 250 asteessa 10 – 15 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä. Nautitaan lämpiminä voin kera.

Keittiössä, kotona ja puutarhassa -blogi 

Äänestä reseptiä!