Maa-artisokkamuhennos
Sesonkiruokaa parhaimmillaan! Maa-artisokkamuhennos soveltuu myös kevyempään ruokavalioon, sillä muhennoksen raaka-aineet ovat puhtaat ja terveelliset. Kokeile ja ihastu!
Ainekset
- 500 g maa-artisokkia
- 0.5 tl suolaa
- vettä
- 7 dl tuoreita metsäsieniä tai viljeltyjä sieniä
- 1 sipuli
- 2 tl öljyä
- 3 rkl vehnäjauhoja
- 2.5 dl kasvislientä
- 2 dl ruokakermaa > kermankaltaista valmistetta (rasvaa 2 %)
- tuoretta persiljaa tai kirveliä
Valmistusohje
Maa-artisokkamuhennos on loppusyksyn sesonkiruokia. Muhennos valmistuu reilussa puolessa tunnissa ja sopii hyvin keventäjän ruokavalioon. Maa-artisokkamuhennoksessa on energiaa vain 95 kcal/annos.
1. Kuori maa-artisokat valuvan veden alla, sillä ne tummuvat helposti. Leikkaa maa-artisokat viipaleiksi tai kuutioiksi ja laita kylmään, suolalla maustettuun veteen.
2. Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sienet, sipuli sekä valutetut maa-artisokat. Hauduta niitä noin viisi minuuttia silloin tällöin sekoittaen.
3. Ripottele jauhot joukkoon ja lisää kasvisliemi sekä ruokakerma. Hauduta muhennosta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Höystä muhennos persiljalla tai kirvelillä.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous