Reseptit

Maa-artisokkamuhennos

Sesonkiruokaa parhaimmillaan! Maa-artisokkamuhennos soveltuu myös kevyempään ruokavalioon, sillä muhennoksen raaka-aineet ovat puhtaat ja terveelliset. Kokeile ja ihastu!

Teksti:
Senja Jääskeläinen
Kuvat:
Colourbox.com

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 500 g maa-artisokkia
  • 0.5 tl suolaa
  • vettä
  • 7 dl tuoreita metsäsieniä tai viljeltyjä sieniä
  • 1 sipuli
  • 2 tl öljyä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 2.5 dl kasvislientä
  • 2 dl ruokakermaa > kermankaltaista valmistetta (rasvaa 2 %)
  • tuoretta persiljaa tai kirveliä

Valmistusohje

Maa-artisokkamuhennos on loppusyksyn sesonkiruokia. Muhennos valmistuu reilussa puolessa tunnissa ja sopii hyvin keventäjän ruokavalioon. Maa-artisokkamuhennoksessa on energiaa vain 95 kcal/annos.

1. Kuori maa-artisokat valuvan veden alla, sillä ne tummuvat helposti. Leikkaa maa-artisokat viipaleiksi tai kuutioiksi ja laita kylmään, suolalla maustettuun veteen.
2. Puhdista ja paloittele sienet. Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sienet, sipuli sekä valutetut maa-artisokat. Hauduta niitä noin viisi minuuttia silloin tällöin sekoittaen.
3. Ripottele jauhot joukkoon ja lisää kasvisliemi sekä ruokakerma. Hauduta muhennosta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Höystä muhennos persiljalla tai kirvelillä.

X