maailman paras makaronilaatikko
Maailman paras makaronilaatikko valmistuu tällä Teresa Välimäen huikealla ohjeella
Reseptit

Maailman paras makaronilaatikko

Maailman parhaan makaroni­laatikon juju on lihaliemeen sula­tettu sulatejuusto, joka korvaa perinteisen muna­maidon.
Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Makaronilaatikko:

  • 400 g sarvimakaronia
  • 400 g jauhelihaa
  • ripaus suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • 3 rkl kuivattua sipulia
  • 2 pkt voimakasta Koskenlaskija-sulatejuustoa
  • 2 dl lihalientä (tai vettä)
  • 2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Keitä makaronit juuri ja juuri kypsiksi.

2. Ruskista jauheliha paistinpannulla. Lisää kaikki mausteet ja kuivattu sipuli, sekoita hyvin.

3. Paloittele sulatejuusto ja lisää pannulle. Lisää myös lihaliemi. Sekoittele keskilämmöllä niin, että juusto sulaa ja seos muuttuu tasaiseksi.

4. Sekoita isossa uunivuoassa makaronit ja jauhelihaseos. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

X