Reseptit

Maailman paras makaronilaatikko

31.8.2018 Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Tommi Tuomi

Kaupalliset yhteistyöt

Suosittelemme

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos
Maailman parhaan makaroni­laatikon juju on lihaliemeen sula­tettu sulatejuusto, joka korvaa perinteisen muna­maidon.

Ainekset

Makaronilaatikko:

400 g sarvimakaronia
400 g jauhelihaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl kuivattua timjamia
3 rkl kuivattua sipulia
2 pkt voimakasta Koskenlaskija-sulatejuustoa
2 dl lihalientä (tai vettä)
2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Keitä makaronit juuri ja juuri kypsiksi.

2. Ruskista jauheliha paistinpannulla. Lisää kaikki mausteet ja kuivattu sipuli, sekoita hyvin.

3. Paloittele sulatejuusto ja lisää pannulle. Lisää myös lihaliemi. Sekoittele keskilämmöllä niin, että juusto sulaa ja seos muuttuu tasaiseksi.

4. Sekoita isossa uunivuoassa makaronit ja jauhelihaseos. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Julkaistu aiemmin

seura

Luetuimmat

Lue myös

Suosittelemme