Maailman paras porosalaatti
Keitetty kieli on kuulunut joulupöytään vuosikymmeniä. Kieliruokien huippu on porosalaatti, josta tuli hitti pari vuotta sitten.
Ainekset
Porosalaatti
- noin 500 g poronkieliä
- 1 sipuli
- 1 laakerinlehti
- 1/2 l lihalientä kuutiosta
glaseeraukseen
- 2 rkl voita
- 2 rkl fariinisokeria
- 1 rkl soijaa
- tilkka vettä
Salaattiin
- 1 ps salaattisekoitusta (punasikuria- ja -mangoldia, jääsalaattia ja pinaattia)
- karpaloita
- 2-3 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamicoa
Lisäksi
- 2 dl ranskankermaa
- 1 tl ranskalaista sinappia
- 1 1/2 rkl raastettua piparjuurta
- 1/6 tl sokeria
- 1/4 tl suolaa
Valmistusohje
Porosalaatti valmistuu helposti näin:
1. Pane poronkielet kiehuvaan, sipulilla ja laakerinlehdellä maustettuun veteen. Anna kiehua, kunnes kielet ovat pehmeitä. Kypsyminen vie 1–2 tuntia. Anna kielten jäähtyä hetki ja kuori niistä sitten nahka pois.
2. Sulata voi pannulla, lisää sokeri ja soija, kuumenna kunnes sokeri liukenee. Pane kielet pannulle ja anna niiden lämmetä. Leikkaa kielet viipaleiksi ja pane ison tarjoiluvadin toiselle reunalle. Lisää pannulle tarvittaessa tilkka vettä, kiehauta ja lusikoi glaseerauslientä kieliviipaleiden päälle.
3. Levitä vadin toiseen reunaan öljytilkalla ja balsamicolla kostutettu salaatti. Ripottele päälle karpaloita ja persiljasilppua. Sekoita mausteet ranskankermaan ja tarjoa kastike ja porosalaatti erikseen.
Lue myös: Monipuolinen poro valloittaa – poimi parhaat reseptit!
Lue myös Kotiliesi.fi: Poroa pataan
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous