Reseptit

Maanantain kasvismakaronilaatikko

21.9.2015 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Kristiina Kurronen/Otavamedia

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

Arvostelu

Ainekset

5 dl tummia makaroneja
vettä + kasvisliemikuutio
2 porkkanaa
1 sipuli
1 rkl öljyä
200 g sulatejuustoa
3 munaa
6 dl maitoa
0.5 tl mustapippuria
1 tl suolaa
1 tl oreganoa
1 tl basilikaa

päälle:

juustoraastetta
(puolitettuja minitomaatteja)

Valmistusohje

Kasvismakaronilaatikko saa makua sulatejuustosta ja yrteistä.

Keitä makaronit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan kasvisliemikuutiolla maustetussa vedessä. Valuta makaronit.

Raasta porkkanat raastimen hienoimmalla terällä. Silppua sipuli. Kuullota porkkanaraastetta ja sipulisilppua öljyssä pannulla muutamia minuutteja. Sekoita munat ja maito keskenään, mausta suolalla, pippurilla ja yrttimausteilla.

Kaada makaronit voideltuun uunivuokaan, lisää sekaan sulatejuusto nokareina ja porkkana-sipuliseos. Kaada päälle munamaito. Ripottele pinnalle vähän juustoraastetta ja lisää päälle halutessasi muutamia puolitettuja minitomaatteja.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 1 tunti.

Katso myös:

Makaronia ja juustoa

Makaronilaatikko kolmella juustolla

Kotiliesi.fi: Munaton makaronilaatikko