Reseptit

Maapähkinä­-kookos­-suklaavaahto

Tämä vegaaninen suklaavaahto on taivaallinen jälkiruoka. Lisäksi sen valmistaminen on naurettavan helppoa: sekoita ainekset sähkövatkaimella ja anna tekeytyä jääkaapissa.

Teksti:
Teresa Välimäki
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Maapähkinä-kookos-suklaavaahto

  • 3 dl kookoskermaa (jääkaappikylmää)
  • 1 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
  • 1 1/2 dl vaaleaa siirappia
  • 2 rkl maapähkinävoita

Koristeluun:

  • tummaa kaakaojauhetta
  • 2 rkl kookoslastuja
  • 2-3 rkl suolapähkinöitä rouhittuina

Valmistusohje

1. Mittaa kulhoon kookosker­ma, kaakaojauhe, siirappi ja maapähkinävoi. Vatkaa sähkö­ vatkaimella kuohkeaksi.

2. Jaa vaahto annosmaljoihin ja nosta jääkaappiin tekeytymään noin puoleksi tunniksi.

3. Siivilöi jälkiruokien pinnalle kaakaojauhetta ja koristele lo­puksi kookoslastuilla ja suola­pähkinärouheella.

X