
Maapähkinä- eli sataykastike
Kaakkoisaasialaista alkuperää oleva satay-kastike on todella helppotekoinen. Helpoin tapa tehdä satay-kastiketta on käyttää valmista maapähkinävoita. Jos haluat sakean kastikkeen, vähennä kookosmaidon määrää. Tarjoa kastiketta esimerkiksi grillatun broilerin kanssa.
Satay-kastike sopii broilerin pariksi.
Ainekset
Maapähkinä- eli sataykastike:
- 4 kevätsipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 punainen chili
- 1 rkl hienonnettua inkivääriä
- 1 rkl öljyä
- 11/2 dl maapähkinävoita
- 2 dl kookosmaitoa
- 1 dl vettä
- 1 limetin mehu tai 1/2 sitruunan mehu
- 1 rkl kalakastiketta
- 2 rkl tummaa sokeria
- paahdettuja maapähkinöitä
Valmistusohje
1. Viipaloi kevätsipulit. Hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna tai raasta inkivääri. Kiehauta ainekset öljyssä pienessä kattilassa. Lisää kookosmaito, vesi ja maapähkinävoi. Keitä heti sekoitellen.
2. Mausta kastike limetillä tai sitruunalla, soijalla, kalakastikkeella ja sokerilla. Lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa kastike haaleana.
3. Paahda kourallinen maapähkinöitä kuivalla pannulla, rouhi pähkinät ja ripottele kastikkeen päälle.
Käyttö: Grillattujen liharuokien, varsinkin broilerin kanssa. Sopii myös fondyytarjoiluun ja dippikastikkeeksi.
Maapähkinäkastike on herkkusuun valinta:
Kommentit
Aineksista puuttuu Chili.
Kommentit
Aineksista puuttuu Chili.
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous