Reseptit

Maapähkinä- eli sataykastike

Kaakkoisaasialaista alkuperää oleva satay-kastike on todella helppotekoinen. Helpoin tapa tehdä satay-kastiketta on käyttää valmista maapähkinävoita. Jos haluat sakean kastikkeen, vähennä kookosmaidon määrää. Tarjoa kastiketta esimerkiksi grillatun broilerin kanssa.

Teksti:
Taina Salovaara, Sanna Kekäläinen
Kuvat:
Jukka Pakarinen

Satay-kastike sopii broilerin pariksi.

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Maapähkinä- eli sataykastike:

  • 4 kevätsipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 1 rkl hienonnettua inkivääriä
  • 1 rkl öljyä
  • 11/2 dl maapähkinävoita
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 1 dl vettä
  • 1 limetin mehu tai 1/2 sitruunan mehu
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 2 rkl tummaa sokeria
  • paahdettuja maapähkinöitä

Valmistusohje

1. Viipaloi kevätsipulit. Hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna tai raasta inkivääri. Kiehauta ainekset öljyssä pienessä kattilassa. Lisää kookosmaito, vesi ja maapähkinävoi. Keitä heti sekoitellen.

2. Mausta kastike limetillä tai sitruunalla, soijalla, kalakastikkeella ja sokerilla. Lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa kastike haaleana.

3. Paahda kourallinen maapähkinöitä kuivalla pannulla, rouhi pähkinät ja ripottele kastikkeen päälle.

Käyttö: Grillattujen liharuokien, varsinkin broilerin kanssa. Sopii myös fondyytarjoiluun ja dippikastikkeeksi.

Maapähkinäkastike on herkkusuun valinta:

kanavartaat sataykastikkeessa

Kanavartaat sataykastikkeessa

maapähkinädippi

Maapähkinädippi

maapähkinäkastike

Maapähkinäkastike

Kotiliesi.fi: Possurulla omena-sataytäytteellä

X