Reseptit

Maapähkinähummus

Maapähkinähummus pyöräytetään nopeasti purkillisesta kikherneitä ja maapähkinävoista. Dippaile hummukseen nachoja, kasviksia tai täytä tahnalla pitaleipä. Maapähkinähummus kannattaa valmistaa muutamaa tuntia ennen tarjoamista, jolloin maut tasaantuvat sopivasti.

Teksti:
SUVI RÜSTER
Kuvat:
Mirva Kakko

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Maapähkinähummus:

  • 1 prk kikherneitä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 dl korinteria
  • 1 dl sileää maapähkinävoita
  • 1 dl vettä
  • 1/2-1 tl chipotle-tabascoa
  • 1 tl jeeraa
  • 4 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Huuhtele kikherneet lävikössä. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Hienonna korianteri.

2. Mittaa kaikki ainekset kulhoon. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Jos tahna on liian paksua, lisää vettä, kunnes saat tahnasta sopivan tahnamaisen.

X