Reseptit

Maapähkinäkastike

Maapähkinäkastike soveltuu hyvin esimerkiksi liharuokien kanssa. Kastikkeeseen voi halutessaan lisätä vielä kookosmaitoa.

Teksti:
Katri Schröder

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g maapähkinöitä
  • 1 salottisipuli
  • 1/2 punainen chili
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 2 rkl maapähkinäöljyä
  • 1 dl kookosmaitoa
  • 2 tl sitruunaruohotahnaa
  • 1 rkl makeaa soijakastiketta
  • 2 rkl ruokosokeria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Paahda kuorelliset maapähkinät pannussa. Kaada ne lautaselle ja anna jäähtyä. Hiero käsissä pyörittäen pähkinöistä kuoret irti ja rouhi pähkinät monitoimikoneessa tai morttelissa.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna puolikas chili pieniksi paloiksi. Murskaa korianterin siemenet morttelissa tai rouhi veitsen lappealla puolella.

3. Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää pähkinät, sipulisilppu, chili ja rouhitut korianterin siemenet. Älä ruskista, vaan anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes seos on pehmeää.

4. Kaada joukkoon kookosmaito, sitruunaruohotahna, soija ja ruokosokeri. Anna kiehua 5–10 minuuttia, kunnes kastike sakenee. Voit lisätä tarvittaessa kookosmaitoa. Mausta kastike ripauksella suolaa. Maapähkinäkastike maistuu grillattujen broileri- tai possuvartaiden kanssa.

X