Reseptit

Maapähkinäneliöt

22.5.2016 Teksti: Taina Salovaara Kuvat: Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Maapähkinävoi on hyvä proteiinin ja kasvirasvan lähde. Muista valita sokeroimaton luomuvaihtoehto.

Ainekset

100 g kuivattuja taateleita
50 g kauraryynejä
100 g (n. 1 dl) makeuttamatonta luomumaapähkinävoita
(kuivapaahdettuja suolapähkinöitä)

Valmistusohje

Yksi maapähkinäneliö sisältää 173 kaloria, 7 g proteiinia, 18 g hiilihydraatteja.

Silppua taatelit tehosekoittimeen, lisää kauraryynit ja maapähkinävoi. Sekoita tasaiseksi. Painele seos puolen sentin paksuiseksi levyksi kelmun päälle. Anna jähmettyä viileässä. Leikkaa levy neliöiksi. Lisää pinnalle halutessasi puolitettuja suolapähkinöitä.

Maapähkinävoi maustaa välipalat:

982538-banaani_palat2048.jpg

Suklaiset banaani-maapähkinäpalat

982218-valipalapatukka2048.jpg

Välipalapatukka

pähkinäinen banaanijäätelö

Pähkinäinen banaanijäätelö

Kotiliesi.fi: Mustikka-energiapatukat

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Suosittelemme