Reseptit

Maapähkinäneliöt

Maapähkinävoi on hyvä proteiinin ja kasvirasvan lähde. Muista valita sokeroimaton luomuvaihtoehto.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström/Otavamedia

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 100 g kuivattuja taateleita
  • 50 g kauraryynejä
  • 100 g (n. 1 dl) makeuttamatonta luomumaapähkinävoita
  • (kuivapaahdettuja suolapähkinöitä)

Valmistusohje

Yksi maapähkinäneliö sisältää 173 kaloria, 7 g proteiinia, 18 g hiilihydraatteja.

Silppua taatelit tehosekoittimeen, lisää kauraryynit ja maapähkinävoi. Sekoita tasaiseksi. Painele seos puolen sentin paksuiseksi levyksi kelmun päälle. Anna jähmettyä viileässä. Leikkaa levy neliöiksi. Lisää pinnalle halutessasi puolitettuja suolapähkinöitä.

Maapähkinävoi maustaa välipalat:

982538-banaani_palat2048.jpg

Suklaiset banaani-maapähkinäpalat

982218-valipalapatukka2048.jpg

Välipalapatukka

pähkinäinen banaanijäätelö

Pähkinäinen banaanijäätelö

Kotiliesi.fi: Mustikka-energiapatukat

X