Reseptit

Maapähkinävoi

Itsetehty maapähkinävoi on herkku, jolla voit maustaa vaikka puuron tai jota voit käyttää levitteenä leivän päällä.

Teksti:
Matleena Lahti
Kuvat:
Tommi Tuomi/Otavamedia

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

6

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Maapähkinävoi

  • 1 pss (250 g) maapähkinöitä
  • 1 ripaus) (suolaa

Valmistusohje

Maapähkinävoi tehdään näin:

1. Paahda pähkinöitä 175- asteisessa uunissa leivinpaperin päällä noin 15 minuuttia, kunnes pähkinät saavat väriä.

2. Kaada pähkinät keittiöpyyhkeen sisässä niin, että kuoret irtoavat.

3. Hienonna kuoritut pähkinät rouheeksi monitoimikoneella. Jatka hienontamista, kunnes rouhe muuttuu tahnaksi.

4. Käytä maapähkinävoi puuron mausteena tai leivän päällisenä.

Katso myös Kotilliesi.fi:stä Suklaapossu-blogin maapähknä-brownies

X