Reseptit

Maapähkinävoi-bataattikeitto

Mausteinen bataattikeitto saa säväyksen chilistä ja täyteläiyyttä maapähkinävoista. Maapähkinävoi-bataattikeitto maistuu seuraavana päivänä vielä paremmalta.

Teksti:
Suvi Rüster
Kuvat:
Kristiina Kurronen

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

4

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Maapähkinävoi-bataattikeitto:

  • 1 pieni bataatti
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 paprika
  • 2 rkl raastettua inkivääriä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
  • 5 dl vettä
  • 1 dl maapähkinävoita
  • 1 rkl srirachaa tai muuta tulista chilikastiketta
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

1. Kuori ja raasta bataatti raastimen karkealla terällä. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

2. Pese paprika, halkaise ja poista siemenkodat, leikkaa kuutioiksi.

3. Paista bataattia, sipuleita, paprikaa ja raastettua inkivääriä muutama minuutti öljytilkassa kattilassa. Lisää lopuksi joukkoon paseerattu tomaatti, vesi ja maapähkinävoi.

4. Mausta srirachalla, sokerilla ja suolalla. Keitä keskilämmöllä poristen 15 minuuttia.

X