Macarons, macarons-leivokset, mantelipikkuleivät mariskoolissa
Reseptit

Macaronit eli pienet mantelileivokset

Macarons, macaronit ja macarons-leivokset. Herkkupalalla on monta nimeä. Suloiset macarons-leivokset valmistetaan mantelijauheesta ja kanamunanvalkuaisesta.
Teksti: Sirkka Hirvonen Kuvat: Seppo Saarentola

Valmistusaika

yli 60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

35

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

Macarons

  • 1 pkt (300 g) mansikanmakuista tomusokeria
  • 150 g mantelijauhetta
  • 4 valkuaista
  • 0.5 dl hienoa sokeria
  • (punaista karamelliväriä)

vadelmatäyte:

  • 1 pkt (230 g) vadelmamarmeladia

Valmistusohje

Macarons-leivokset valmistetaan näin:

1. Sekoita mansikanmakuinen tomusokeri ja mantelijauhe keskenään. Siivilöi seos, jotta se on varmasti sileää.

2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää hieno sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää. Sekoita tomusokeri-mantelijauheseos varovasti nostelemalla vaahdon joukkoon. Macarons-leivosten upea väri syntyy karamelliväristä. Lisää tarvittaessa karamelliväriä, kunnes vaahto on sopivan punaista.

3. Pane vaahto muovipussiin ja leikkaa pussin kulmaan reikä. Pursota taikinasta leivinpaperin päälle pellille 70 samankokoista nokaretta. Voit myös nostella nokareet pellille kahden lusikan avulla. Anna seistä 15 minuuttia. Paista 150 asteessa noin 15 minuuttia. Anna macaronsien jäähtyä ja irrota ne varovasti lastalla.

4. Voitele puolet macaronseista vadelmamarmeladilla ja paina loput leivonnaiset marmeladin päälle sileät pinnat vastakkain.

5. Macarons-leivosten säilytys: mantelileivokset säilyvät jääkaapissa pari päivää ja pakastimessa noin kolmisen viikkoa. Jos pakastusaika on pidempi, pakasta macarons-leivokset ilman täytteitä ja täytä vasta, kun tarjoat ne.

Katso myös: Manteli-sitruunapikkuleivät

Katso myös Kotiliesi.fi: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen

X