Macaronit eli pienet mantelileivokset
Macarons, macaronit ja macarons-leivokset. Herkkupalalla on monta nimeä. Suloiset macarons-leivokset valmistetaan mantelijauheesta ja kanamunanvalkuaisesta.
Ainekset
Macarons
- 1 pkt (300 g) mansikanmakuista tomusokeria
- 150 g mantelijauhetta
- 4 valkuaista
- 0.5 dl hienoa sokeria
- (punaista karamelliväriä)
vadelmatäyte:
- 1 pkt (230 g) vadelmamarmeladia
Valmistusohje
Macarons-leivokset eli pienet mantelileivokset leivotaan näin:
Macarons, macaronit eli pienet mantelileivokset vaativat vaivannnäköä, mutta ovat sen väärti.
1. Sekoita mansikanmakuinen tomusokeri ja mantelijauhe keskenään. Siivilöi seos, jotta se on varmasti sileää.
2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää hieno sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kiiltävää. Sekoita tomusokeri-mantelijauheseos varovasti nostelemalla vaahdon joukkoon. Macarons-leivosten upea väri syntyy karamelliväristä. Lisää tarvittaessa karamelliväriä, kunnes vaahto on sopivan punaista.
3. Pane vaahto muovipussiin ja leikkaa pussin kulmaan reikä. Pursota taikinasta leivinpaperin päälle pellille 70 samankokoista nokaretta. Voit myös nostella nokareet pellille kahden lusikan avulla. Anna seistä 15 minuuttia. Paista 150 asteessa noin 15 minuuttia. Anna macaronsien jäähtyä ja irrota ne varovasti lastalla.
4. Voitele puolet macaronseista vadelmamarmeladilla ja paina loput leivonnaiset marmeladin päälle sileät pinnat vastakkain.
5. Macarons-leivosten säilytys: mantelileivokset säilyvät jääkaapissa pari päivää ja pakastimessa noin kolmisen viikkoa. Jos pakastusaika on pidempi, pakasta macaronit ilman täytteitä ja täytä vasta, kun tarjoat ne.
Katso myös: Manteli-sitruunapikkuleivät
Katso myös Kotiliesi.fi: Parhaat pikkuleivät kautta aikojen
Kommentit
todella vie kielen mennessään
Kommentit
Nämä ovat erittäin maukkaita leivoksia. Kannattaa kokeilla.
todella vie kielen mennessään
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous