Reseptit 19.4.2017

Mac’n’cheese

Teksti: Teresa Välimäki Kuvat: Vesa Tyni

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Keskitaso

Annosmäärä

4

Arvostelu

Raastettu pähkinä korvaa parmesaanin. Se on maukas ja juustoa terveellisempi vaihtoehto.

Ainekset

400 g gluteenitonta makaronia
1 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 prk (2,5 dl) juuston makuista ruokakermaa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
2 palloa mozzarellaa
2-4 parapähkinää

Valmistusohje

1. Keitä pasta juuri ja juuri kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta lävikössä.

2. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota valkosipuli peh­meäksi. Lisää ruokakerma ja mausta suolalla ja mustapippu­rilla maun mukaan. Hauduta muutama minuutti kannen alla.

3. Sekoita makaronit ja revitty mozzarella nopeasti ruokaker­man joukkoon ja kaada seos lei­vinpaperilla vuorattuun uunivuo­kaan tai annosvuokiin.

4. Paista 200­ asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, että pinta saa väriä.

5. Raasta pinnalle parapähkinää ja tarjoile.

Lisää herkullisen juustoisia pastoja:

makaronia ja juustoa

Makaronia ja juustoa

juustomakaroni

Juustomakaroni

makaronilaatikko kolmella juustolla

Makaronilaatikko kolmella juustolla

Kotiliesi.fi: Kasvis-vuohenjuustolasagne

Kommentit (0)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Lue seuraavaksi