Reseptit

Madeirakastike

Makea madeirakastike sopii hienosti paahdetun kananpojan seuraan.

Teksti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Pekka Holmström

Valmistusaika

30-60 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 1 rkl öljyä
  • 2 salottisipulia
  • 1 porkkana
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • pari timjaminoksaa
  • 1 dl punaviiniä
  • 1.5 dl madeiraa (tai portviiniä)
  • 2.5 dl lihalientä
  • 1 rkl siirappia
  • 2 rkl vasikan- tai häränlihafondia
  • 1 rkl tummaa kastikesuurustetta
  • 2 rkl voita
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

 

Silppua sipuli ja kuullota sitä hetki öljyssä porkkanapalojen kanssa. Lisää pyree ja kiehauta.

Kaada kattilaan viinit ja lihaliemi. Lisää timjaminoksat. Keitä kastikepohjaa noin 15 minuuttia, siivilöi. Lisää siirappi ja fondi. Keitä hetki ja suurusta kastike.

Mausta madeirakastike pippurilla ja tarvittaessa ripauksella suolaa. Lisää lopuksi voi nokareina.

X