Reseptit

Madeleinet

Madeleine on ranskalainen sitruunaleivos.

Teksti:
Taina Salovaara

Valmistusaika

alle 30 min

Vaikeusaste

Helppo

Annosmäärä

0

Arvostelu

Kiitos

Ainekset

  • 3 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • sitruunan raastettu kuori
  • 100 g sulatettua voita

Valmistusohje

1. Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja sitruunankuoriraaste keskenään. Lisää munavaahtoon ja sekoita puuhaarukalla. Lisää viimeiseksi sulatettu, jäähtynyt voi.

2. Voitele madeleinepelti ja jaa lusikallinen taikinaa kuhunkin koloon. Paista 200-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia.

3. Irrota leivokset vuoasta lämpiminä. Sihtaa päälle tomusokeria tai kaakaojauhetta tarjoiluvaiheessa.

X