
Madeleinet
Madeleine on ranskalainen sitruunaleivos.
Ainekset
- 3 munaa
- 1 dl sokeria
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- sitruunan raastettu kuori
- 100 g sulatettua voita
Valmistusohje
1. Vatkaa munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja sitruunankuoriraaste keskenään. Lisää munavaahtoon ja sekoita puuhaarukalla. Lisää viimeiseksi sulatettu, jäähtynyt voi.
2. Voitele madeleinepelti ja jaa lusikallinen taikinaa kuhunkin koloon. Paista 200-asteisessa uunissa 5–7 minuuttia.
3. Irrota leivokset vuoasta lämpiminä. Sihtaa päälle tomusokeria tai kaakaojauhetta tarjoiluvaiheessa.
Kommentit
Virkistä viikkoasi Annalla!
Katso tarjous